Foundation for promoting
Information and Communication Technology


"The purpose of education is not to be first, but the goal is to reach an occupation where you can give a good performance."

Solomon Marcus


"Informatica este ştiinţa prelucrării raţionale, îndeosebi prin maşini automate, a informaţiei, considerată ca suport al cunoştinţelor umane şi al comunicărilor în domeniile tehnice, economice şi sociale."

Academia Franceză, 1966


Prezentare

Statutul Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (Extras)

DISPOZITII GENERALE

FUNDATIA PENTRU PROMOVAREA TEHNOLOGIEI INFORMATIEI SI COMUNICATIEI (denumita in continuare FUNDATIA) se constituie ca persoana juridica romana de drept privat, neguvernamentala, apolitica, nonprofit, nepartinica, independenta si fara scop patrimonial, in vederea promovarii Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei in toate mediile societatii romanesti.
FUNDATIA se constituie pentru o durata nedeterminata, cu incepere de la data dobandirii personalitatii juridice.
Sediul FUNDATIEI este in Romania, orasul Constanta.

SCOPUL SI OBIECTUL FUNDATIEI

Scopul FUNDATIEI este promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei in toate mediile societatii romanesti.
Obiectivele generale ale FUNDATIEI sunt:

  1. Promovarea schimbului de informatii in domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei si al noilor tehnici, metode si principii de invatamant, intre medii de invatamant, companii si organizatii din tara si strainatate precum si intre toate acestea si toate celelalte medii ale societatii romanesti.
  2. Crearea unui cadru de recunoastere a valorilor stiintifice romanesti care se evidentiaza in campul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei
  3. Promovarea schimburilor academice intre mediile de invatamant din tara si strainatate precum si intre acestea si organizatii si companii din tara si strainatate, dornice sa realizeze parteneriate nonprofit in vederea unei mai bune cunoasteri a tehnologiilor moderne.
  4. Crearea unei institutii de studii in domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei.
In vederea realizarii acestor obiective precum si a prioritatilor pe termen scurt si mediu, dispuse prin rezolutiile Consiliului Director, FUNDATIA isi propune sa desfasoare activitati precum:
  1. Organizarea de cursuri, conferinte, seminarii, colocvii, ateliere de studii, grupuri de lucru, cu caracter permanent sau temporar, in general activitati de invatamant de toate formele;e
  2. Oferirea de burse si granturi pentru cei ce activeaza in campul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei, atat din mediile de invatamant cat si din celelalte medii ale societatii romanesti;
  3. Editarea de publicatii stiintifice si culturale;
  4. Avansarea, realizarea si sustinerea oricarei alte activitati in masura sa asigure realizarea scopului propus, de promovare a Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei in toate mediile societatii romanesti.
  5. Crearea si administrarea unei institutii de studii in domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei.Alte informatii

Activitatea FUNDATIEI este coordonata de Eugen PETAC, Conferentiar Universitar Dr., Cisco Instructor Excellence Award, Cisco Instructor Excellence Advanced,, Cisco Instructor Years of Service .NEW: CISCO® - CCNA® R&S, CCNA® Security,
Cisco® IT Essentials:PC Hardware and Software, NDG Linux®,
PCAP: Programming Essentials in Python,
Cisco® IoT Fundamentals (Arduino, Raspberry PI, Python),
CLA: Programming Essentials in C, CLP: Advanced Programming in C,
CPA: Programming Essentials in C++, CPP: Advanced Programming in C++Consultatii

Disciplinele: Informatica, Matematica si Fizica, consultatii organizate pentru elevii de gimnaziu si liceu, corespunzatoare nivelelor de pregatire initial, mediu si avansat.