CCNA® Security

Inscriere

Descriere generala

Compania Cisco Systems®, lider mondial in tehnologie si inovatie, prin reprezentanta sa din Romania, si Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, au stabilit un parteneriat, convenind aderarea la programul CISCO Networking Academy®. La acest program au aderat peste 180 de tari, cu peste 9.2 milioane de cursanti(studenti) in 20 de ani.

Programul Cisco Networking Academy® se desfasoara in Romania in baza unui Protocol Strategic de Colaborare semnat intre Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Cisco Systems®; el este menit sa aduca la zi si sa completeze cunostintele persoanelor interesate in domeniul retelelor de calculatoare si, in general, in tehnologiile informatiei si comunicatiilor (IT&C).

Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (ICT Foundation), Constanta, este inclusa in acest program, prezenta activa de peste 15 ani, perioada in care absolventii nostri s-au integrat intr-un mod remarcabil pe piata fortei de munca in IT&C, pe plan national si international. Programul este coordonat de Eugen PETAC, Conferentiar Universitar Dr., Cisco Instructor Excellence Award, Cisco Instructor Excellence Advanced,, Cisco Instructor Years of Service .

Beneficiile parteneriatului stabilit sunt:
- Studentii (cursantii) primesc instruire adecvata pentru incadrare in meserii din domeniul IT&C.
- Societatile comerciale beneficiaza de specialisti in tehnologiile informatiei si comunicatiilor, instruiti si atestati corespunzator.

La sfarsitul fiecarui curs studentii obtin un Certificat de absolvire a fiecarui semestru, eliberat de Cisco Systems® si contrasemnat de ICT Foundation, Constanta, in care se indica volumul si tipul materialelor studiate, precum si competentele absolventului. Un curs se considera absolvit cu rezultate f.bune, la atingerea unui procentaj de minim 80%. Acest procentaj se obtine ca rezultat a bunei pregatiri a cursantului, ca efect al acumularii cunostiintelor teoretice si practice corespunzatoare, si in urma sustinerii cu succes a unor examene on-line pe platforma Cisco Systems® din USA, precum si a desfasurarii activitatilor practice de laborator. Examenele on-line sustinute si activitatile practice, desfasurate in laboratorul institutiei noastre, vizeaza fiecare capitol in parte, la care se adauga si evaluari prefinala si finala.

Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (ICT Foundation), Constanta, Romania, a fost distinsa in aprilie 2016 cu premiul "2015 Academy Curriculum Excellence Award", in semn de recunoastere a activitatii si contributiei la programul Cisco Networking Academy®. Premiul este acordat anual unei academii din fiecare regiune internationala, pe baza unui proces riguros de selectie, ca rezultat al atingerii excelentei in procesul de predare in cadrul programului Cisco Networking Academy. Conf.univ.dr. Eugen Petac a primit premiul in numele Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei.Compania Cisco Systems®, liderul mondial in domeniul interconectarii retelelor de calculatoare, prin reprezentanta sa din Romania, si Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, au stabilit un parteneriat, convenind aderarea la programul CISCO Networking Academy®. La acest program au aderat peste 180 de tari, cu peste 9.2 milioane de cursanti(studenti) in 20 de ani.

CCNA® (Cisco Certified Networking Associate) reprezinta un curs teoretic si practic. Pregatirea este personalizata, pentru fiecare cursant in parte, in cadrul Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (ICT Foundation), Constanta. Partea teoretica este in limba engleza si poate fi accesata on-line. Aceasta este prezentata si documentata ritmic in cadrul programului de pregatire, in procesul de instruire desfasurat sub conducerea unui cadru didactic. Partea practica se desfasoara in laboratorul Cisco Academy® al Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei, Constanta, dotat cu sisteme de calcul, software, simulatoare si echipament Cisco Systems® necesar. In timpul cursului, studentii (cursantii) isi insusesc fundamentele retelelor de calculatoare si a comunicatiilor de date, incepind de la end device-uri si intermediate device-uri, continuand cu retelele LAN (Local Area Network) de dimensiuni mici si medii, si pina la lucrul cu retelele WAN (Wide Area Network).

De la retelele din anii '80 care foloseau cablu coaxial subtire si care deserveau in cel mai bun caz o cladire, s-a ajuns in acest moment in situatia cand, practic, nu mai exista calculatoare, sisteme de calcul, sisteme inteligente in general, care nu sunt interconecate in retea si la Internet. Tehnologiile folosite in comunicatiile de date sunt tot mai sofisticate, rata de crestere a numarului de utilizatori a fost exponentiala in ultimul deceniu. Practic, toate domeniile de activitate folosesc retelele de calculatoare in diverse scopuri, in contextul implementarii si utilizarii pe scara larga a noilor tehnologii inteligente.

Pentru asigurarea unor servicii de comunicatii de date profesionale s-a dovedit ca nu sunt suficiente echipamente profesionale. Este nevoie si de personal calificat si cu un grad inalt de specializare. Dezvoltarea carierei absolventilor nostri este un deziderat la indeplinirea caruia contribuim printr-un nivel ridicat de calitate a actului didactic, corespunzator desfasurarii tuturor activitatilor, teoretice si practice, de la Fundatia pentru promovarea TI&C (ICT Foundation), Constanta.

Cisco® a creat noua versiune a programului CCNA, versiunea CCNA v6.0 - CCNA Routing and Switching®, patru semestre, ca raspuns la solicitarile tuturor celor interesati: companii, personal de specialitate, instructori si studenti/cursanti, in contextul cerut de dezvoltarea actuala si imediat viitoare a societatii. Cursurile furnizeaza lectii relevante, cu aspecte practice, fiind insotite de studii de caz si materiale practice de laborator. Functie de realizarile si obiectivele lor educationale/academice, in contextul unei pregatiri de baza ce vizeaza un anumit nivel de formare profesionala, programele de pregatire CCNA® se adreseaza unor niveluri diferite de studenti/cursanti, de la cei care cunosc notiunile de baza ale calculatorului, continuand cu cei cu aptitudini analitice, pasionati de dezvoltarea sistemelor software, inginerie, administrare de sistem/retea.

La sfarsitul fiecarui semestru al cursului CCNA (CCNA Routing and Switching, 4 semestre) cursantii obtin un Certificat de absolvire a fiecarui semestru, eliberat de Cisco Systems® si contrasemnat de ICT Foundation, Constanta, in care se indica volumul si tipul materialelor studiate, precum si competentele absolventului. Cursul se considera absolvit cu rezultate f.bune, la atingerea unui procentaj de minim 80%. Acest procentaj se obtine ca rezultat a bunei pregatiri a cursantului, ca efect al acumularii cunostiintelor teoretice si practice corespunzatoare, si in urma sustinerii cu succes a unor examene on-line pe serverul Cisco® din USA, precum si a desfasurarii activitatilor practice de laborator. Examenele on-line sustinute si activitatile practice, desfasurate in laboratorul institutiei noastre, vizeaza fiecare capitol in parte, la care se adauga si evaluari prefinala si finala. Certificarea CCNA® (Cisco Certified Networking Associate), se obtine in urma acumularii unor cunostinte solide in domeniul retelelor de calculatoare si a comunicatiilor de date, in general. Institutia noastra, ca Pearson VUE Authorised Test Centre, ofera suport pentru sustinerea acestei certificari precum si a altor tipuri de certificare recunoscute international. Absolventii programului CCNA® beneficiaza de discount-uri de 58% pentru sustinerea acestei certificari.

Cursul CCNA Routing and Switching (CCNA v6.X), organizat pe patru semestre, este recomandat celor care isi doresc acumularea de cunostinte aprofundate in domeniul retelelor de calculatoare, in general al interconsctarii sistemelor inteligente. Acest curs poate fi urmat de studentii/ absolventii de la facultatile de informatica si de profil tehnic, precum si de inginerii de sistem/ administratorii de retea din cadrul diferitelor organizatii. In acelasi timp, elevii si absolventii de liceu pasionati de acest domeniu, pot obtine rezultate f. bune in procesul de pregatire. Cursul CCNA® Security pregateste studentii/ cursantii pentru o cariera in securitatea informatiei.

CCNA® Security - Structura cursului

Cele patru semestre CCNA® Routing and Switching (CCNA v6.X) se parcurg in aceasta ordine, cu posibilitatea ca semestrele doi si trei sa se desfasoare in acelasi timp. Inscrierea in unul din semestre este conditionata de promovarea semestrului anterior.

Cursul CCNA® Security completeaza programul CCNA® cu un al cincelea semestru, recomandat pentru asigurarea unei pregatiri corespunzatoare cerintelor actuale. CCNA® Security este organizat pe durata unui semestru si poate fi urmat dupa finalizarea primelor doua semestre ale programului CCNA® R&S sau dupa finalizarea celor patru semestre ale acestuia.

About the CCNA® Security Course

Security and risk management skills are among the most highly sought after skills in networking, and global demand continues to grow. Organizations around the world are experiencing a shortage of qualified information and communication technology (ICT) candidates with the specialized knowledge and skills needed to administer devices and applications in a secure infrastructure, recognize network vulnerabilities, and mitigate security threats. The Cisco Networking Academy® CCNA® Security course provides a next step for individuals wanting to enhance their CCENT-level skills and help meet the growing demand for network security professionals. The curriculum provides an introduction to the core security concepts and skills needed for installation, troubleshooting, and monitoring of network devices to maintain the integrity, confidentiality, and availability of data and devices.

Table of Contents:

Chapter 1: Modern Network Security Threats

Chapter 2: Securing Network Devices

Chapter 3: Authentication, Authorization and Accounting

Chapter 4: Implementing Firewall Technologies

Chapter 5: Implementing Intrusion Prevention

Chapter 6: Securing the Local Area Network

Chapter 7: Cryptographic Systems

Chapter 8: Implementing Virtual Private Networks

Chapter 9: Implementing the Cisco Adaptive Security Appliance

Chapter 10: Advanced Cisco Adaptive Security Appliance

Chapter 11: Managing a Secure Network

Competences:

CCNA® Security includes the following features:

  • Students develop an in-depth, theoretical understanding of network security principles as well as the tools and configurations available.
  • The course emphasizes the practical application of skills needed to design, implement, and support network security.
  • Hands-on labs help students develop critical thinking and complex problem-solving skills.
  • Packet Tracer simulation-based learning activities promote the exploration of networking security concepts and allow students to experiment with network behavior, asking "what if" questions.
  • Innovative assessments provide immediate feedback to support the evaluation of knowledge and acquired skills.Alte informatii

Conditii de participare: cunoasterea limbii engleze la nivel mediu, elemente de baza in navigare web.

Cursurile sunt coordonate de Eugen PETAC, Conferentiar Universitar Dr., Cisco Instructor Excellence Award, Cisco Instructor Excellence Advanced,, Cisco Instructor Years of Service .

Taxa de participare: 195 EURO , platibili in lei, curs BNR (pret final, nu se percepe TVA), inainte de inceperea cursului.Se asigura:

1. Instructori calificati, recrutati din invatamantul universitar si preuniversitar de specialitate, certificati Cisco;
2. Metode moderne de invatare;
3. Acces individual la un calculator cu dotari multimedia si la echipamentele specifice programului de pregatire;
4. Materiale didactice specifice cursului;
5. Echipamente de ultima generatie, in laboratoarele institutiei;
6. Program de pregatire personalizat, pentru fiecare cursant in parte.
7. Informatii de ultima ora, puse la dispozitie de programul academic de pregatire Cisco Networking Academy®.Locul de desfasurare: Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei.

Deschiderea cursului: imediat dupa achitarea taxei de participare. Se lucreaza pe mini-grupe de lucru, cu un program de pregatire personalizat pentru fiecare cursant in parte, desfasurat in cadrul a doua sedinte pe saptamana.

Durata cursului: Fiecare semestru are o durata recomandata de minim 45 zile si maxim 6 luni, functie de disponibilitatea fiecarui cursant in parte, cu respectarea tuturor standardelor impuse de programul Cisco Networking Academy, avand in vedere o foarte buna pregatire teoretica si practica a cursantilor. Pentru grupe organizate la nivelul unor institutii/persoane juridice, se poate fixa un program special de pregatire, in raport cu cerintele beneficiarului.

Inscriere: Luni-Vineri, orele 16.00-18.00. Rugam contactare telefonica in prealabil.NEW: CCNA Routing and Switching(CCNA v6.X), CCNA Security,
IT Essentials: PC Hardware and Software, NDG Linux,
PCAP: Programming Essentials in Python,
Cisco® IoT Fundamentals (Arduino, Raspberry PI, Python),
CLA: Programming Essentials in C, CLP: Advanced Programming in C,
CPA: Programming Essentials in C++, CPP: Advanced Programming in C++Consultatii

Disciplinele: Informatica, Matematica si Fizica, consultatii organizate pentru elevii de gimnaziu si liceu, corespunzatoare nivelelor de pregatire initial, mediu si avansat.