IT Essentials v8

Inscriere

Descriere generala

Compania Cisco Systems®, lider mondial in tehnologie si inovatie, prin reprezentanta sa din Romania, si Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, au stabilit un parteneriat, convenind aderarea la programul CISCO Networking Academy®. La acest program au aderat peste 180 de tari, cu peste 10 milioane de cursanti(studenti) in 25 de ani.

Programul Cisco Networking Academy® se desfasoara in Romania in baza unui Protocol Strategic de Colaborare semnat intre Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Cisco Systems®; el este menit sa aduca la zi si sa completeze cunostintele persoanelor interesate in domeniul retelelor de calculatoare si, in general, in tehnologiile informatiei si comunicatiilor (IT&C).

Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (ICT Foundation), Constanta, este inclusa in acest program, prezenta activa de peste 20 ani, perioada in care absolventii nostri s-au integrat intr-un mod remarcabil pe piata fortei de munca in IT&C, pe plan national si international. Programul este coordonat de Eugen PETAC, Conferentiar Universitar Dr., Cisco Instructor Excellence Award, Cisco Instructor Excellence Advanced,, Cisco Instructor Years of Service .

Beneficiile parteneriatului stabilit sunt:
- Studentii (cursantii) primesc instruire adecvata pentru incadrare in meserii din domeniul IT&C.
- Societatile comerciale beneficiaza de specialisti in tehnologiile informatiei si comunicatiilor, instruiti si atestati corespunzator.

La sfarsitul fiecarui curs studentii obtin un Certificat de absolvire a fiecarui semestru, eliberat de Cisco Systems® si contrasemnat de ICT Foundation, Constanta, in care se indica volumul si tipul materialelor studiate, precum si competentele absolventului. Un curs se considera absolvit cu rezultate f.bune, la atingerea unui procentaj de minim 80%. Acest procentaj se obtine ca rezultat a bunei pregatiri a cursantului, ca efect al acumularii cunostiintelor teoretice si practice corespunzatoare, si in urma sustinerii cu succes a unor examene on-line pe platforma Cisco Systems® din USA, precum si a desfasurarii activitatilor practice de laborator. Examenele on-line sustinute si activitatile practice, desfasurate in laboratorul institutiei noastre, vizeaza fiecare capitol in parte, la care se adauga si evaluari prefinala si finala.

Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (ICT Foundation), Constanta, Romania, a fost distinsa in aprilie 2016 cu premiul "2015 Academy Curriculum Excellence Award", in semn de recunoastere a activitatii si contributiei la programul Cisco Networking Academy®. Premiul este acordat anual unei academii din fiecare regiune internationala, pe baza unui proces riguros de selectie, ca rezultat al atingerii excelentei in procesul de predare in cadrul programului Cisco Networking Academy. Conf.univ.dr. Eugen Petac a primit premiul in numele Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei.Cursul Cisco® IT Essentials v8 introduce cursantii in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, acoperind cunostinte fundamentale de hardware (pentru calculatoare, laptopuri, telefoane mobile, imprimante, scannere, multifunctionale) si sisteme de operare (desktop/ server), notiuni de baza in domeniul retelelor de calculatoare, in general a sistemelor de comunicatii, precum si in securitatea informatiei.

IT Essentials este un curs teoretic si practic. Pregatirea este personalizata, pentru fiecare cursant in parte, in cadrul Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (ICT Foundation), Constanta. Partea teoretica este in limba engleza si poate fi accesata on-line. Aceasta este prezentata si documentata ritmic in cadrul programului de pregatire, in procesul de instruire desfasurat sub conducerea unui cadru didactic. Partea practica se desfasoara in laboratorul Cisco Academy® al Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei, Constanta, dotat cu sisteme de calcul, software, simulatoare si echipament Cisco Systems® necesar.

Pentru asigurarea unor servicii de comunicatii de date profesionale s-a dovedit ca nu sunt suficiente echipamente profesionale. Este nevoie si de personal calificat si cu un grad inalt de specializare. Dezvoltarea carierei absolventilor nostri este un deziderat la indeplinirea caruia contribuim printr-un nivel ridicat de calitate a actului didactic, corespunzator desfasurarii tuturor activitatilor, teoretice si practice, de la Fundatia pentru promovarea TI&C (ICT Foundation), Constanta.

La sfarsitul cursului IT Essentials cursantii obtin un Certificat de absolvire, eliberat de Cisco Systems® si contrasemnat de ICT Foundation, Constanta, in care se indica volumul si tipul materialelor studiate, precum si competentele absolventului. Cursul se considera absolvit cu rezultate f.bune, la atingerea unui procentaj de minim 80%. Acest procentaj se obtine ca rezultat a bunei pregatiri a cursantului, ca efect al acumularii cunostiintelor teoretice si practice corespunzatoare, si in urma sustinerii cu succes a unor examene on-line pe serverul Cisco® din USA, precum si a desfasurarii activitatilor practice de laborator. Examenele on-line sustinute si activitatile practice, desfasurate in laboratorul institutiei noastre, vizeaza fiecare capitol in parte, la care se adauga si evaluari prefinala si finala. Certificarile CompTIA A+ se obtin in urma acumularii unor cunostinte solide in cadrul cursului IT Essentials. Absolventii cursului IT Essentials beneficiaza de discount-uri de 50% pentru sustinerea acestor certificari.

The IT Essentials (ITE) course introduces students to the fundamentals of computer hardware and software, mobile devices, security and networking concepts, and the responsibilities of an IT professional. The latest release includes mobile devices, Linux, and client side virtualization, as well as expanded information about Microsoft Windows operating systems, security, networking, and troubleshooting.

By the end of the course, students will be able to:
•Describe the internal components of a computer and assemble a computer system.
•Install and understand operating systems on computers and mobile devices.
•Connect to the Internet and share resources in a networked environment.
•Troubleshoot using system tools and diagnostic software.

IT Essentials is ideal for students seeking entry-level IT positions in companies, government agencies, educational institutions, or service providers, or to work for themselves. Career pathways include: IT/technical support, field service technician, help desk technician, network support technician, and more.

IT Essentials curriculum prepares students for the CompTIA A+ certification exams 220-901 and 220-902.
•CompTIA A+ 220-901 covers the fundamentals of computer technology, installation and configuration of PCs, laptops and related hardware, and basic networking.
•CompTIA A+ 220-902 covers the skills required to install and configure PC operating systems, as well as configuring common features such as network connectivity and email for Android and Apple iOS mobile operating systems.

About the IT Essentials Course

IT Essentials covers fundamental computer and career skills for entry-level IT jobs. The IT Essentials course includes hands-on labs that provide practical experience to prepare you for enterprise networking. Simulation tools help you hone your troubleshooting skills and practice what you learn.
• Develop working knowledge of how computers and mobile devices operate.
• Identify common security threats and vulnerabilities like malware, phishing, spoofing and social engineering.
• Apply skills and procedures to install, configure, and troubleshoot computers, mobile devices, and software.
• Develop critical thinking and problem solving skills using both real equipment and Cisco Packet Tracer, a network configuration simulation tool.
• Get immediate feedback on your work through built-in quizzes and tests.
• Connect with the global Cisco Networking Academy community.
In addition, ITE provides a learning pathway to the Cisco® CCNA® Routing and Switching curricula.

Table of Contents:

Chapter 1: Introduction to the Personal Computer Hardware

Chapter 2: PC Assembly

Chapter 3: Advanced Computer Hardware

Chapter 4: Preventive Maintenance and Troubleshooting

Chapter 5: Networking Concepts

Chapter 6: Applied Networking

Chapter 7: Laptops and Other Mobile Devices

Chapter 8: Printers

Chapter 9: Virtualization and Cloud Computing

Chapter 10: Windows Installation

Chapter 11: Windows Configuration

Chapter 12: Mobile, Linux, and macOS Operating Systems

Chapter 13: Security

Chapter 14: The IT Professional

Competences:

Students Will Be Able to Perform the Following Tasks After Completing the Course:

 • Select the appropriate computer components to build, repair, or upgrade personal computers
 • Install components to build, repair, or upgrade personal computers.
 • Select the appropriate computer components to match system requirements and to adhere to environmental disposal methods.
 • Perform troubleshooting on personal computers.
 • Explain how computers communicate on a network.
 • Configure devices to communicate on a network.
 • Explain how to troubleshoot laptops and other mobile devices.
 • Install a printer to meet requirements.
 • Explain virtualization and cloud computing.
 • Install Windows operating systems.
 • Perform management and maintenance of Windows operating systems.
 • Explain how to configure, secure, and troubleshoot mobile, MacOS, and Linux operating systems.
 • Implement basic host, data, and network security.
 • Explain the roles and responsibilities of the IT Professional.Alte informatii

Conditii de participare: cunoasterea limbii engleze la nivel mediu, elemente de baza in navigare web.

Cursurile sunt coordonate de Eugen PETAC, Conferentiar Universitar Dr., Cisco Instructor Excellence Award, Cisco Instructor Excellence Advanced,, Cisco Instructor Years of Service .

Taxa de participare: 195 EURO , platibili in lei, curs BNR (pret final, nu se percepe TVA), inainte de inceperea cursului.Se asigura:

1. Instructori calificati, recrutati din invatamantul universitar si preuniversitar de specialitate, certificati Cisco;
2. Metode moderne de invatare;
3. Acces individual la un calculator cu dotari multimedia si la echipamentele specifice programului de pregatire;
4. Materiale didactice specifice cursului;
5. Echipamente de ultima generatie, in laboratoarele institutiei;
6. Program de pregatire personalizat, pentru fiecare cursant in parte.
7. Informatii de ultima ora, puse la dispozitie de programul academic de pregatire Cisco Networking Academy®.Locul de desfasurare: Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei.

Deschiderea cursului: imediat dupa achitarea taxei de participare. Se lucreaza pe mini-grupe de lucru, cu un program de pregatire personalizat pentru fiecare cursant in parte, desfasurat in cadrul a doua sedinte pe saptamana.

Durata cursului: Fiecare semestru are o durata recomandata de minim 45 zile si maxim 6 luni, functie de disponibilitatea fiecarui cursant in parte, cu respectarea tuturor standardelor impuse de programul Cisco Networking Academy, avand in vedere o foarte buna pregatire teoretica si practica a cursantilor. Pentru grupe organizate la nivelul unor institutii/persoane juridice, se poate fixa un program special de pregatire, in raport cu cerintele beneficiarului.

Inscriere: Luni-Vineri, orele 16.00-18.00. Rugam contactare telefonica in prealabil.NEWS: CCNA Routing and Switching(CCNA v6.X), CCNA Security,
IT Essentials: PC Hardware and Software, NDG Linux,
PCAP: Programming Essentials in Python,
Cisco® IoT Fundamentals (Arduino, Raspberry PI, Python),
CLA: Programming Essentials in C, CLP: Advanced Programming in C,
CPA: Programming Essentials in C++, CPP: Advanced Programming in C++Consultatii

Disciplinele: Informatica, Matematica si Fizica, consultatii organizate pentru elevii de gimnaziu si liceu, corespunzatoare nivelelor de pregatire initial, mediu si avansat.