Fundaţia pentru promovarea
Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiei


"Scopul în educaţie nu e să fii primul, scopul este să ajungi la o ocupaţie în care poţi să dai un randament bun."

Solomon Marcus


Programul Cisco Networking Academy, Constanţa, România

Noi înscrieri la cursurile NDG Linux


           

NDG Linux

Înscriere

Fundaţia pentru promovarea Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiei (ICT Foundation), Constanţa, este inclusă în programul Cisco Networking Academy, cu o prezenţă activă de peste 15 ani, perioadă în care absolvenţii nostri s-au integrat într-un mod remarcabil pe piaţa forţei de muncă în IT&C, pe plan naţional şi internaţional. Programul este coordonat de Eugen PETAC, Conferenţiar Universitar Dr., Cisco Instructor Excellence Award, Cisco Instructor Excellence Advanced,, Cisco Instructor Years of Service .

Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (ICT Foundation), Constanta, Romania, a fost distinsa in aprilie 2016 cu premiul "2015 Academy Curriculum Excellence Award", in semn de recunoastere a activitatii si contributiei la programul Cisco Networking Academy®. Premiul este acordat anual unei academii din fiecare regiune, pe baza unui proces riguros de selectie, ca rezultat al atingerii excelentei in procesul de predare in cadrul programului Cisco Networking Academy. Conf.univ.dr. Eugen Petac a primit premiul in numele Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei.

Cursurile NDG Linux, organizate pe trei semestre în cadrul programului academic Cisco Networking Academy, permit dobândirea cunoştinţelor specifice obţinerii certificărilor Linux Professional Institute (LPI), de la nivel de începător pană la nivel de înaltă specializare. Nivelul cererii pentru specialişti care să aibă competenţe de Linux a crescut exponenţial în ultimii ani. Programul de pregătire NDG Linux reprezintă un curs teoretic şi practic, pregătirea fiind personalizată, pentru fiecare cursant în parte, în cadrul Fundaţiei pentru promovarea Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiei (ICT Foundation), Constanţa. Partea teoretică este în limba engleză şi poate fi accesată on-line. Aceasta este prezentată şi documentată ritmic în cadrul programului de pregătire, în procesul de instruire desfăşurat sub conducerea unui cadru didactic. Partea practică se desfăsoară în laboratorul Cisco Academy al Fundaţiei pentru promovarea Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiei, Constanţa, dotat cu sisteme Linux.
La sfârşitul fiecărui semestru al cursului NDG Linux (Linux Essentials, Linux I, Linux II) studenţii obţin un Certificat de absolvire a fiecărui semestru, eliberat de NDG/LPI/Cisco şi contrasemnat de ICT Foundation, Constanţa, în care se indică volumul şi tipul materialelor studiate, precum şi competenţele absolventului. Cursul se consideră absolvit cu rezultate f.bune, la atingerea unui procentaj de minim 80%. Acest procentaj se obţine ca rezultat a bunei pregătiri a cursantului, ca efect al acumulării cunosinţelor teoretice şi practice corespunzatoare, şi în urma susţinerii cu succes a unor examene on-line pe serverul programului Cisco/NDG din USA, precum şi a desfasurării activităţilor practice de laborator. Examenele on-line susţinute şi activităţile practice, desfăşurate în laboratorul instituţiei noastre, vizează fiecare capitol în parte, la care se adaugă şi evaluări prefinală şi finală. Certificarile LPI(Linux Professional Institute), se obţin în urma acumulării unor cunoştinţe solide în cadrul cursurilor NDG Linux. Instituţia noastră, ca Pearson VUE Authorised Test Centre, oferă suport pentru susţinerea acestei certificări precum şi a altor tipuri de certificare recunoscute internaţional. Absolvenţii programului NDG Linux beneficiază de discount-uri de pană la 50% pentru susţinerea acestor certificări.



Linux Essentials

Linux Essentials este cursul care face o introducere în universul Linux. Cursul este util atât celor care vor să devină administratori de sistem/ reţea, cât şi celor care vor doar sa utilizeze Linux. Linux Essentials, desfăşurat pe durata unui semestru, este un curs introductiv în Linux, aliniat cu certificarea LPI Linux Essentials. Subiectele principale abordate în cadrul cursului sunt: Introducere în Linux; Utilizarea Help-ului; Lucrul cu fişiere şi directoare; Arhivarea şi compresia; Scripting; Configurarea reţelei; Securitate; Utilizatori şi permisiuni. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Înscriere

Linux I

Linux I este cursul care facilitează invăţarea noţiunilor fundamentale necesare unui administrator de sistem Linux. Deşi este un curs mai avansat care reia şi aprofudează noţiunile din Linux Essentialls, el este util atat celor care vor să devină administratori de sistem/ reţea, cât şi celor care vor doar să utilizeze Linux. Subiectele principale abordate in cadrul cursului sunt: Folosirea shell-ului; Lucrul cu fişiere text; Sistemul de fişiere; Administrarea sistemului. Acestea se adaugă reluării şi aprofundării cunostinţelor acumulate în cadrul cursului Linux Essentials. Pentru detalii vă rugăm să consultaţi link-ul.

Înscriere

Linux II

Linux II adaugă noi noţiuni necesare unui administrator de sistem Linux. Subiectele principale abordate în cadrul cursului sunt: Folosirea avansată a shell-ului; Administrarea display-ului; Administrarea job-urilor; Serviciile Linux; Networking; Sistemul de securitate. Acestea se adaugă reluării şi aprofundării cunostinţelor acumulate în cadrul cursului Linux I. Pentru detalii vă rugăm să consultaţi link-ul.

Înscriere




Alte informaţii

Condiţii de participare: cunoaşterea limbii engleze la nivel mediu, elemente de bază în navigare web.

Cursurile sunt coordonate de Eugen PETAC, Conferenţiar Universitar Dr., Cisco Instructor Excellence Award, Cisco Instructor Excellence Advanced,, Cisco Instructor Years of Service .

Taxa de participare: 195 EURO per semestru, plătibili în lei, curs BNR (preţ final, nu se percepe TVA). Se poate opta fie pentru plata integrală, pentru întreg cursul (3 semestre), fie pentru plata pentru fiecare semestru în parte, înainte de începerea acestuia.



Se asigură:

1. Instructori calificaţi, recrutaţi din invătămantul universitar şi preuniversitar de specialitate, certificaţi Cisco;
2. Metode moderne de invaţare;
3. Acces individual la un calculator cu dotări multimedia şi la echipamentele specifice programului de pregătire;
4. Materiale didactice specifice cursului;
5. Echipamente de ultimă generaţie, în laboratoarele instituţiei;
6. Program de pregătire personalizat, pentru fiecare cursant în parte.
7. Informaţii de ultimă oră, puse la dispoziţie de programul academic de pregătire Cisco Networking Academy.



Locul de desfăşurare: Fundaţia pentru promovarea Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiei.

Deschiderea cursului: imediat după achitarea taxei de participare. Se lucrează pe mini-grupe de lucru, cu un program de pregătire personalizat, pentru fiecare cursant în parte, desfăsurat în cadrul a două sedinţe pe săptămană.

Durata cursului: Fiecare semestru are o durată recomandată de maxim 6 luni, funcţie de disponibilitatea fiecărui cursant in parte, cu respectarea tuturor standardelor impuse de programul Cisco Networking Academy, avand în vedere o foarte bună pregătire teoretică şi practică a cursanţilor. Pentru grupe organizate la nivelul unor instituţii/persoane juridice, se poate fixa un program special de pregătire, în raport cu cerinţele beneficiarului.

Inscriere: Luni-Vineri, orele 16.00-18.00. Rugam contactare telefonica in prealabil.



NEWS: CCNA Routing and Switching(CCNA v6.X), CCNA Security,
IT Essentials: PC Hardware and Software, NDG Linux,
PCAP: Programming Essentials in Python,
Cisco® IoT Fundamentals (Arduino, Raspberry PI, Python),
CLA: Programming Essentials in C, CLP: Advanced Programming in C,
CPA: Programming Essentials in C++, CPP: Advanced Programming in C++