Fundaţia pentru promovarea
Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiei
Programul Cisco Networking Academy, Constanţa, România
Noi înscrieri la cursurile CISCO® - CCNA® R&S, CCNA® Security,
Cisco® IT Essentials:PC Hardware and Software, NDG Linux®,
PCAP: Programming Essentials in Python,
Cisco® IoT Fundamentals (Arduino, Raspberry PI, Python),
CLA: Programming Essentials in C,
CLP: Advanced Programming in C,
CPA: Programming Essentials in C++,
CPP: Advanced Programming in C++
Programul Cisco Networking Academy
Compania Cisco Systems®, lider mondial in tehnologie si inovatie, prin reprezentanta sa din Romania, si Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, au stabilit un parteneriat, convenind aderarea la programul CISCO Networking Academy®. La acest program au aderat peste 180 de tari, cu peste 9.2 milioane de cursanti(studenti) in 20 de ani.
Programul Cisco Networking Academy se desfasoara in Romania in baza unui Protocol Strategic de Colaborare semnat intre Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania si Cisco Systems; el este menit sa aduca la zi si sa completeze cunostintele persoanelor interesate in domeniul retelelor de calculatoare, in general IT&C.
Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (ICT Foundation), Constanta, este inclusa in acest program, prezenta activa de peste 15 ani, perioada in care absolventii nostri s-au integrat intr-un mod remarcabil pe piata fortei de munca in IT&C, pe plan national si international. Programul este coordonat de Eugen PETAC,
Conferentiar Universitar Dr., Cisco Instructor Excellence Award, Cisco Instructor Excellence Advanced,, Cisco Instructor Years of Service .
Beneficiile parteneriatului stabilit sunt:
- Studentii (cursantii) primesc instruire adecvata pentru incadrare in meserii din domeniul IT&C.
- Societatile comerciale beneficiaza de specialisti in tehnologiile informatiei si comunicatiilor, instruiti si atestati corespunzator.
La sfarsitul fiecarui curs studentii obtin un Certificat de absolvire a fiecarui semestru, eliberat de Cisco Systems si contrasemnat de ICT Foundation, Constanta, in care se indica volumul si tipul materialelor studiate, precum si competentele absolventului. Un curs se considera absolvit cu rezultate f.bune, la atingerea unui procentaj de minim 80%. Acest procentaj se obtine ca rezultat a bunei pregatiri a cursantului, ca efect al acumularii cunostiintelor teoretice si practice corespunzatoare, si in urma sustinerii cu succes a unor examene on-line pe serverul Cisco din USA, precum si a desfasurarii activitatilor practice de laborator. Examenele on-line sustinute si activitatile practice, desfasurate in laboratorul institutiei noastre, vizeaza fiecare capitol in parte, la care se adauga si evaluari prefinala si finala.
Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (ICT Foundation), Constanta, Romania, a fost distinsa in aprilie 2016 cu premiul "2015 Academy Curriculum Excellence Award", in semn de recunoastere a activitatii si contributiei la programul Cisco Networking Academy®. Premiul este acordat anual unei academii din fiecare regiune, pe baza unui proces riguros de selectie, ca rezultat al atingerii excelentei in procesul de predare in cadrul programului Cisco Networking Academy. Conf.univ.dr. Eugen Petac a primit premiul in numele Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei.
NEW: CCNA Routing and Switching(CCNA v6.X), CCNA Security,
IT Essentials: PC Hardware and Software, NDG Linux,
PCAP: Programming Essentials in Python,
Cisco® IoT Fundamentals (Arduino, Raspberry PI, Python),
CLA: Programming Essentials in C, CLP: Advanced Programming in C,
CPA: Programming Essentials in C++, CPP: Advanced Programming in C++
Programul Cisco Networking Academy - Cursuri
Inscriere
Cisco Systems, lider mondial in Information and Communications Technology - ICT a elaborat programul de pregatire CCNA (Cisco Certified Networking Associate), unic prin continutul si structura sa.
CCNA (Cisco Certified Networking Associate) reprezinta un curs teoretic si practic. Pregatirea este personalizata, pentru fiecare cursant in parte, in cadrul Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (ICT Foundation), Constanta. Partea teoretica este in limba engleza si poate fi accesata on-line. Aceasta este prezentata si documentata ritmic in cadrul programului de pregatire, in procesul de instruire desfasurat sub conducerea unui cadru didactic. Partea practica se desfasoara in laboratorul Cisco Academy al Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei, Constanta, dotat cu sisteme de calcul, software, simulatoare si echipament Cisco Systems necesar. In timpul cursului, studentii (cursantii) isi insusesc fundamentele retelelor de calculatoare si a comunicatiilor de date, incepind de la end device-uri si intermediate device-uri, continuand cu retelele LAN (Local Area Network) de dimensiuni mici si medii, si pina la lucrul cu retelele WAN (Wide Area Network).
Cursul se adreseaza deopotriva elevilor, studentilor, personalului care lucreaza in domeniul utilizarii, proiectarii, instalarii si intretinerii retelelor de calculatoare si a sistemelor moderne de comunicatii de date. El este in acelasi timp recomandat acelor cursanti care opteaza pentru o pregatire interdisciplinara.
De la retelele din anii '80 care foloseau cablu coaxial subtire si care deserveau, in cel mai bun caz, o cladire, s-a ajuns in acest moment in situatia cand, practic, nu mai exista calculatoare, sisteme de calcul, sisteme inteligente in general, care nu sunt conectate la retea si la Internet. Tehnologiile folosite in comunicatiile de date sunt tot mai sofisticate, rata de crestere a numarului de utilizatori a fost, in ultimul deceniu, exponentiala. Practic, toate domeniile de activitate folosesc retelele de calculatoare in diverse scopuri, in contextul implementarii si utilizarii pe scara larga a noilor tehnologii inteligente.
Pentru asigurarea unor servicii de comunicatii de date profesionale s-a dovedit ca nu sunt suficiente echipamente profesionale. Este nevoie si de personal calificat si cu un grad inalt de specializare.
Un studiu efectuat de catre IDC la cererea Cisco Systems arata care este situatia in domeniul fortei de munca in domeniul ICT (Information and Communication Technology). Dezvoltarea carierei absolventilor nostri este un deziderat la indeplinirea caruia contribuim printr-un nivel ridicat de calitate a actului didactic, corespunzator desfasurarii tuturor activitatilor de la Fundatia pentru promovarea TI&C (ICT Foundation),
Constanta.
Cisco a creat noua versiune a programului CCNA, versiunea CCNA v6.0 - CCNA Routing and Switching, patru semestre, ca raspuns la solicitarile, administratorilor, instructorilor si studentilor/cursantilor, in contextul cerut de dezvoltarea actuala si imediat viitoare a societatii. Cursurile furnizeaza lectii relevante, cu aspecte practice, fiind insotite de relevante studii de caz si materiale practice de laborator. Functie de realizarile si obiectivele lor educationale/academice, in contextul unei pregatiri de baza ce vizeaza un anumit nivel de formare profesionala, programele de pregatire CCNA se adreseaza unor nivele diferite de studenti/cursanti,
de la cei care cunosc notiunile de baza ale calculatorului, continuand cu cei cu aptitudini analitice, pasionati de dezvoltarea sistemelor software, inginerie, administrare de sistem/retea.
La sfarsitul fiecarui semestru al cursului CCNA (CCNA Routing and Switching, 4 semestre) studentii obtin un Certificat de absolvire a fiecarui semestru, eliberat de Cisco Systems si contrasemnat de ICT Foundation, Constanta, in care se indica volumul si tipul materialelor studiate, precum si competentele absolventului. Cursul se considera absolvit cu rezultate f.bune, la atingerea unui procentaj de minim 80%. Acest procentaj se obtine ca rezultat a bunei pregatiri a cursantului, ca efect al acumularii cunostiintelor teoretice si practice corespunzatoare, si in urma sustinerii cu succes a unor examene on-line pe serverul Cisco din USA, precum si a desfasurarii activitatilor practice de laborator. Examenele on-line sustinute si activitatile practice, desfasurate in laboratorul institutiei noastre, vizeaza fiecare capitol in parte, la care se adauga si evaluari prefinala si finala. Certificarea CCNA (Cisco Certified Networking Associate), se obtine in urma acumularii unor cunostinte solide in domeniul retelelor de calculatoare si a comunicatiilor de date, in general. Institutia noastra, ca Pearson VUE Authorised Test Centre, ofera suport pentru sustinerea acestei certificari precum si a altor tipuri de certificare recunoscute international. Absolventii programului CCNA beneficiaza de discount-uri de pana la 50% pentru sustinerea acestei certificari.
CCNA Security se adreseaza absolventilor programului CCNA de mai sus. Organizat pe un semestru, prin aspectele teoretice si practice de specialitate, intr-o maniera de abordare similara programului CCNA de baza, CCNA Security ofera premisele pregatirii intr-un domeniu de mare interes, cel al securitatii sistemelor si a retelor de calculatoare, in contextul unor organizatii/ intreprinderi mici si mijlocii.
Cursul se considera absolvit cu rezultate f.bune, la atingerea unui procentaj de minim 80%. Acest procentaj se obtine ca rezultat a bunei pregatiri a cursantului, ca efect al acumularii cunostiintelor teoretice si practice corespunzatoare, si in urma sustinerii cu succes a unor examene on-line pe serverul Cisco din USA, precum si a desfasurarii activitatilor practice de laborator. Examenele on-line sustinute si activitatile practice, desfasurate in laboratorul institutiei noastre, vizeaza fiecare capitol in parte, la care se adauga si evaluari prefinala si finala. La sfarsitul cursului, in urma sustinerii examenelor finale, studentii obtin un Certificat de absolvire, eliberat de Cisco Systems si contrasemnat de ICT Foundation, Constanta, in care se indica volumul si tipul materialelor studiate, precum si competentele absolventului. Certificarea CCNA Security poate fi obtinuta prin sustinerea unui examen intr-un Pearson VUE Authorised Test Centre. Absolventii programului CCNA Security beneficiaza de discount-uri de pana la 50% pentru sustinerea acestei certificari.
CISCO IT Essentials PC Hardware and Software este cursul care, singur sau impreuna cu alte cursuri, permite abordarea unor profesii din domeniile IT&C: Desktop Support, IT Technician, IT Support Specialist, Network Planner etc. CISCO IT Essentials ofera cadrul unei pregatiri de baza in domeniul IT&C, asigurand asimilarea cunostintelor hardware si software fundamentale, necesare dezvoltarii unei profesii in acest domeniu. In acelasi timp, cursul este recomandat si celor care vor sa-si imbogateasca cunostintele, raspunzand astfel unor preocupari personale sau de specializari profesionale conexe celui de tipul IT&C. Cursul se considera absolvit cu rezultate f.bune, la atingerea unui procentaj de minim 80%. Acest procentaj se obtine ca rezultat a bunei pregatiri a cursantului, ca efect al acumularii cunostiintelor teoretice si practice corespunzatoare, si in urma sustinerii cu succes a unor examene on-line pe serverul Cisco din USA, precum si a desfasurarii activitatilor practice de laborator. Examenele on-line sustinute si activitatile practice, desfasurate in laboratorul institutiei noastre, vizeaza fiecare capitol in parte, la care se adauga si evaluari prefinala si finala. La sfarsitul cursului, in urma sustinerii examenelor finale, studentii obtin un Certificat de absolvire, eliberat de Cisco Systems si contrasemnat de ICT Foundation, Constanta, in care se indica volumul si tipul materialelor studiate, precum si competentele absolventului. Certificari profesionale suplimentare pot fi obtinute prin sustinerea unor examene intr-un Pearson VUE Authorised Test Centre. Absolventii programului beneficiaza de discount-uri de pana la 50% pentru sustinerea acestor certificari.
Cursurile NDG Linux, organizate pe trei semestre in cadrul programului academic Cisco Networking Academy, permit dobandirea cunostintelor specifice obtinerii certificarilor Linux Professional Institute (LPI), de la nivel de incepator pana la nivel de inalta specializare. Nivelul cererii pentru specialisti care sa aiba competente de Linux a crescut exponential in ultimii ani. Programul de pregatire NDG Linux reprezinta un curs teoretic si practic, pregatirea fiind personalizata, pentru fiecare cursant in parte, in cadrul Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei (ICT Foundation), Constanta. Partea teoretica este in limba engleza si poate fi accesata on-line. Aceasta este prezentata si documentata ritmic in cadrul programului de pregatire, in procesul de instruire desfasurat sub conducerea unui cadru didactic. Partea practica se desfasoara in laboratorul Cisco Academy al Fundatiei pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei, Constanta, dotat cu sisteme Linux.
La sfarsitul fiecarui semestru al cursului NDG Linux (Linux Essentials, Linux I, Linux II) studentii obtin un Certificat de absolvire a fiecarui semestru, eliberat de NDG/LPI/Cisco si contrasemnat de ICT Foundation, Constanta, in care se indica volumul si tipul materialelor studiate, precum si competentele absolventului. Cursul se considera absolvit cu rezultate f.bune, la atingerea unui procentaj de minim 80%. Acest procentaj se obtine ca rezultat a bunei pregatiri a cursantului, ca efect al acumularii cunostiintelor teoretice si practice corespunzatoare, si in urma sustinerii cu succes a unor examene on-line pe serverul programului Cisco/NDG din USA, precum si a desfasurarii activitatilor practice de laborator. Examenele on-line sustinute si activitatile practice, desfasurate in laboratorul institutiei noastre, vizeaza fiecare capitol in parte, la care se adauga si evaluari prefinala si finala. Certificarile LPI(Linux Professional Institute), se obtin in urma acumularii unor cunostinte solide in cadrul cursurilor NDG Linux. Institutia noastra, ca Pearson VUE Authorised Test Centre, ofera suport pentru sustinerea acestei certificari precum si a altor tipuri de certificare recunoscute international. Absolventii programului NDG Linux beneficiaza de discount-uri de pana la 50% pentru sustinerea acestor certificari.
Linux Essentials este cursul care face o introducere in universul Linux. Cursul este util atat celor care vor sa devina administratori de sistem/ retea, cat si celor care vor doar sa utilizeze Linux.
Linux Essentials, desfasurat pe durata unui semestru, este un curs introductiv in Linux, aliniat cu certificarea LPI Linux Essentials. Subiectele principale abordate in cadrul cursului sunt: Introducere in Linux; Utilizarea Help-ului; Lucrul cu fisiere si directoare; Arhivarea si compresia; Scripting; Configurarea retelei; Securitate; Utilizatori si permisiuni. Mai multe detalii sunt disponibile aici.
Linux I este cursul care faciliteaza invatarea notiunilor fundamentale neceare unui administrator de sistem Linux. Desi este un curs mai avansat care reia si aprofudeaza notiunile din Linux Essentialls, el este util atat celor care vor sa devina administratori de sistem/ retea, cat si celor care vor doar sa utilizeze Linux. Subiectele principale abordate in cadrul cursului sunt: Folosirea shell-ului; Lucrul cu fisere text; Sistemul de fisiere; Administrarea sistemului. Acestea se adauga reluarii si aprofundarii cunostintelor acumulate in cadrul cursului Linux Essentials. Pentru detalii va rugam sa consultati link-ul.
Linux II adauga noi notiuni necesare unui administrator de sistem Linux. Subiectele principale abordate in cadrul cursului sunt: Folosirea avansata a shell-ului; Administrarea display-ului; Administrarea job-urilor; Serviciile Linux; Networking; Sistemul de securitate. Acestea se adauga reluarii si aprofundarii cunostintelor acumulate in cadrul cursului Linux I. Pentru detalii va rugam sa consultati link-ul.
Alte informatii
Conditii de participare: cunoasterea limbii engleze la nivel mediu, elemente de baza in navigare web.
Cursurile sunt coordonate de Eugen PETAC,
Conferentiar Universitar Dr., Cisco Instructor Excellence Award, Cisco Instructor Excellence Advanced,, Cisco Instructor Years of Service .
Taxa de participare: 195 EURO per semestru, platibili in lei, curs BNR (pret final, nu se percepe TVA). Se poate opta fie pentru plata integrala, pentru intreg cursul (4 semestre/ 5 semestre) fie pentru plata pentru fiecare semestru in parte, inainte de inceperea acestuia.
Se asigura:
1. Instructori calificati, recrutati din invatamantul universitar si preuniversitar de specialitate, certificati Cisco;
2. Metode moderne de invatare;
3. Acces individual la un calculator cu dotari multimedia si la echipamentele specifice programului de pregatire;
4. Materiale didactice specifice cursului;
5. Echipamente de ultima generatie, in laboratoarele institutiei;
6. Program de pregatire personalizat, pentru fiecare cursant in parte.
7. Informatii de ultima ora, puse la dispozitie de programul academic de pregatire Cisco Networking Academy.
Locul de desfasurare: Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei.
Deschiderea cursului: imediat dupa achitarea taxei de participare. Se lucreaza pe mini-grupe de lucru, cu un program de pregatire personalizat, pentru fiecare cursant in parte, desfasurat in cadrul a doua sedinte pe saptamana.
Durata cursului: Fiecare semestru are o durata recomandata de minim 45 zile si maxim 6 luni, functie de disponibilitatea fiecarui cursant in parte, cu respectarea tuturor standardelor impuse de programul Cisco Networking Academy, avand in vedere o foarte buna pregatire teoretica si practica a cursantilor. Pentru grupe organizate la nivelul unor institutii/persoane juridice, se poate fixa un program special de pregatire, in raport cu cerintele beneficiarului.
Inscriere: Luni-Vineri, orele 16.00-18.00. Rugam contactare telefonica in prealabil.
NEW: CCNA Routing and Switching(CCNA v6.X), CCNA Security,
IT Essentials: PC Hardware and Software, NDG Linux,
PCAP: Programming Essentials in Python,
Cisco® IoT Fundamentals (Arduino, Raspberry PI, Python),
CLA: Programming Essentials in C, CLP: Advanced Programming in C,
CPA: Programming Essentials in C++, CPP: Advanced Programming in C++
Cursuri de Informatica
Cursuri destinate elevilor (clasele II-IV; V-VIII; IX-XII), studentilor si adultilor, cu grupe de minim 4 si maxim 20 cursanti, pentru toate nivelele (incepator, mediu si avansat)
Cursurile raspund cerintelor impuse de programele internationale de certificare
Se asigura:
1. Instructori calificati, recrutati din invatamantul universitar si preuniversitar de specialitate, certificati Cisco;
2. Metode moderne de invatare;
3. Acces individual la un calculator cu dotari multimedia si la echipamentele specifice programului de pregatire;
4. Materiale didactice specifice cursului;
5. Echipamente de ultima generatie, in laboratoarele institutiei;
6. Program de pregatire personalizat, pentru fiecare cursant in parte.
7. Informatii de ultima ora, puse la dispozitie de programul academic de pregatire Cisco Networking Academy.
Oferta:
- Utilizarea calculatoarelor - Initiere (Arhitectura; Windows; Internet; Tehnoredactare) - 38+2 ore.
- Utilizarea calculatoarelor - Operare (Internet; Word; Excel) - 38+2 ore.
- Servicii Internet - utilizare, operare si elemente de programare - 38+2 ore.
- Sisteme informatice si Baze de date - Aplicatii Access - 38+2 ore.
- Arhitectura calculatoarelor: intretinere, diagnosticare, depanare si modernizare (nivel I) - 38+2 ore.
- Arhitectura calculatoarelor: intretinere, diagnosticare, depanare si modernizare (nivel II) - 38+2 ore.
- Programarea calculatoarelor - Pascal (I) - 38+2 ore.
- Programarea calculatoarelor - Pascal (II) - 38+2 ore.
- Programarea calculatoarelor - C, C++ (I) - 38+2 ore.
- Programarea calculatoarelor - C, C++ (II) - 38+2 ore.
- Retele de calculatoare si servicii de comunicatii (nivel I) - 38+2 ore.
- Retele de calculatoare si elemente de programare a acestora (nivel II) - 38+2 ore.
- Retele de calculatoare - Programare avansata (nivel III) - 38+2 ore.
- Retele de calculatoare - administrare Windows 200x - 38+2 ore.
- WEB Design - Creare pagini WEB - 38+2 ore.
- Programare Internet: HTML si Java Script - 38+2 ore.
- Programare Java - (I) - 38+2 ore
- Programare Java - (II) - 38+2 ore
- Linux(I) - arhitectura; instalare; gestiune procese; comenzi; Internet - 38+2 ore.
- Linux (II) - retele - 44+2ore
Inscriere
Detalii
Locul de desfasurare: Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei.
Deschiderea cursului: Se va stabili de comun acord cu participantii.
Inscriere: Luni-Vineri, orele 16.00-18.00. Rugam contactare telefonica in prealabil.
Consultatii
Disciplinele: Informatica, Matematica si Fizica, consultatii organizate pentru elevii de gimnaziu si liceu, corespunzatoare nivelelor de pregatire initial, mediu si avansat.
Detalii
Locul de desfasurare: Fundatia pentru promovarea Tehnologiei Informatiei si Comunicatiei.
Program: Se va stabili de comun acord cu participantii.
Inscriere: Luni-Vineri, orele 16.00-18.00. Rugam contactare telefonica in prealabil.